Als student ervaar je vaak de uitdaging van een beperkt budget. Collegegeld, studieboeken, huur en dagelijkse uitgaven kunnen snel oplopen, waardoor het vinden van manieren om geld te besparen essentieel wordt. Gelukkig zijn er talloze bedrijven en instellingen die dit begrijpen en speciale abonnementen aanbieden, exclusief voor studenten. Deze studentenabonnementen zijn ontworpen om je te helpen bij het efficiënter gebruik maken van je financiële middelen, terwijl je toch toegang hebt tot essentiële diensten en leuke extraatjes.

Waarom worden er abonnementen aangeboden speciaal voor studenten?

Er zijn verschillende redenen waarom er speciale abonnementen bestaan voor studenten. Hier zijn enkele belangrijke redenen:

1. Financiële ondersteuning

Studenten staan vaak voor financiële uitdagingen, aangezien ze vaak afhankelijk zijn van beperkte inkomsten zoals studiefinanciering of bijbaantjes. Speciale studentenabonnementen bieden kortingen en voordelen om studenten te helpen besparen op essentiële diensten en producten, waardoor ze hun beperkte financiële middelen efficiënter kunnen gebruiken.

2. Stimulans voor onderwijs en ontwikkeling

Studenten zijn een belangrijke doelgroep voor bedrijven en instellingen, omdat ze de toekomstige generatie professionals en consumenten vertegenwoordigen. Door speciale abonnementen aan te bieden, willen bedrijven en instellingen studenten aanmoedigen om gebruik te maken van hun diensten of producten. Dit kan variëren van educatieve software en lidmaatschappen tot culturele evenementen en sportactiviteiten, waardoor studenten hun leer- en ontwikkelingservaringen kunnen verrijken.

3. Klantenbinding op lange termijn

Bedrijven realiseren zich dat studenten vaak loyale klanten kunnen worden als ze een positieve ervaring hebben tijdens hun studentenjaren. Door speciale abonnementen aan te bieden, hopen bedrijven dat studenten hun diensten blijven gebruiken, zelfs nadat ze zijn afgestudeerd en hun inkomen zijn gestegen.

4. Marketing en merkherkenning

Speciale studentenabonnementen kunnen ook dienen als een marketingstrategie om merkloyaliteit en interesses op te bouwen bij een jong en invloedrijk publiek. Door studenten kortingen en voordelen te bieden, kunnen bedrijven hun merk in verband brengen met positieve ervaringen en waardevolle aanbiedingen, in de hoop dat studenten het merk zullen aanbevelen aan anderen.

Abonnementen

Studenten OV-chipkaart (Nederland)

Studenten in Nederland kunnen een persoonlijke OV-chipkaart krijgen waarmee ze met het openbaar vervoer kunnen reizen met speciale kortingen.

ISIC-kaart (Internationale Studenten Identiteitskaart)

Deze kaart biedt wereldwijde erkenning als studentenidentiteitsbewijs en geeft toegang tot kortingen en voordelen, zowel in eigen land als in het buitenland.

Spotify Student

Studenten kunnen zich abonneren op Spotify Premium met een studentenkorting. Dit geeft hen toegang tot advertentievrije muziekstreaming en andere premiumfuncties.

Amazon Prime Student

Studenten kunnen zich abonneren op Amazon Prime met een studentenkorting. Hiermee krijgen ze toegang tot snelle verzending, streaming van films en tv-shows, exclusieve kortingen en meer.

Apple Music Student

Studenten kunnen zich abonneren op Apple Music met een studentenkorting. Hiermee krijgen ze toegang tot miljoenen nummers, afspeellijsten en radiostations zonder advertenties.

Microsoft Office 365 Education

Studenten kunnen zich abonneren op Microsoft Office 365 Education, inclusief applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint, met extra opslagruimte in de cloud en andere educatieve voordelen.

Adobe Creative Cloud Student

Studenten kunnen zich abonneren op Adobe Creative Cloud met een studentenkorting. Dit geeft hen toegang tot professionele ontwerp- en creatieve software, zoals Photoshop, Illustrator en Premiere Pro.

NS Studentenreisproduct

Dit is een abonnement dat gratis of met korting reizen met de Nederlandse Spoorwegen (NS) mogelijk maakt. Het wordt verstrekt aan voltijdstudenten in het hoger onderwijs en kan worden gebruikt voor onbeperkt reizen doordeweeks of in het weekend.

Knaek Studentenkortingspas

Met de Knaek-pas kunnen studenten profiteren van kortingen bij verschillende winkels, restaurants, bioscopen en andere locaties in Nederland.

CJP Cultuurkaart

De Cultuurkaart van het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) biedt studenten kortingen op culturele evenementen, zoals theater, film, concerten en musea.

ANWB Studentenpas

Studenten kunnen lid worden van de ANWB en profiteren van verschillende kortingen en voordelen, zoals korting op pechhulp, autoverzekeringen en reisproducten.

Fit For Free Studentensportkaart

Fit For Free biedt speciale studentenabonnementen voor fitnesscentra, waarmee studenten kunnen sporten tegen gereduceerde tarieven.

Studentmobiel

Studenten kunnen bij Studentmobiel terecht voor speciale aanbiedingen en kortingen op mobiele telefoonabonnementen en smartphones.

Studieboekenabonnement

Sommige boekhandels en online platforms bieden abonnementen aan waarmee studenten studieboeken kunnen huren in plaats van ze te kopen. Dit kan een voordelige optie zijn, vooral voor tijdelijk gebruik.

Tijdschriftabonnementen

Veel tijdschriften bieden speciale studentenabonnementen aan met aanzienlijke kortingen. Dit stelt studenten in staat om up-to-date te blijven met onderwerpen die hen interesseren.

Krantenabonnementen

Kranten bieden vaak speciale tarieven voor studentenabonnementen, waardoor studenten toegang hebben tot kwaliteitsnieuws tegen een gereduceerd tarief.

Sportabonnementen

Als je geïnteresseerd bent in sporten zoals zwemmen, fitness of groepslessen, zijn er sportscholen en sportcentra die speciale studentenabonnementen aanbieden.

Theater- en concertabonnementen

Theaters en concertzalen bieden vaak voordelige abonnementen aan voor studenten, waardoor ze kunnen genieten van een breed scala aan culturele evenementen.

Taal- of cursusabonnementen

Als je geïnteresseerd bent in het leren van een nieuwe taal of het volgen van extra cursussen, zijn er online platforms en taalinstituten die studentenabonnementen aanbieden voor toegang tot taallessen of educatieve bronnen.