Het UNO-drankspel is een variant van het klassieke kaartspel UNO, waarbij spelers alcoholische dranken consumeren bij bepaalde gebeurtenissen tijdens het spel. De algemene spelregels van UNO blijven hetzelfde, maar er zijn extra regels toegevoegd om drinken aan het spel toe te voegen. Hier is een eenvoudige versie van hoe het UNO-drankspel kan worden gespeeld:

Spelregels

 1. Begin met het opzetten van het spel, inclusief het mengen van de kaarten en het verdelen van zeven kaarten aan elke speler.
 2. Leg de resterende kaarten met de afbeelding naar beneden op een stapel en draai de bovenste kaart om om een aflegstapel te vormen.
 3. Spelers moeten proberen om hun kaarten kwijt te raken door een kaart van dezelfde kleur, hetzelfde nummer of hetzelfde symbool als de bovenste kaart op de aflegstapel neer te leggen.
 4. Bij het spelen van bepaalde kaarten kunnen drinkacties worden geactiveerd. Bijvoorbeeld:
  “Omgekeerde” kaart: de speelrichting wordt omgedraaid, en de speler die de kaart heeft gespeeld, kan een andere speler laten drinken.
  “Pak twee” kaart: de volgende speler moet twee slokken nemen.
  “Pak vier” kaart: de volgende speler moet vier slokken nemen. Deze kaart kan ook worden gespeeld als de speler geen andere opties heeft, maar dit kan als oneerlijk worden beschouwd.

 5. Als een speler geen geschikte kaart heeft om te spelen, moet hij/zij een kaart van de trekstapel pakken. Als de getrokken kaart kan worden gespeeld, mag de speler deze direct neerleggen. Zo niet, dan gaat de beurt naar de volgende speler.
 6. Het spel gaat door totdat een speler al zijn/haar kaarten heeft weggespeeld. Die speler wordt dan uitgeroepen tot winnaar.

UNO spelen met normale speelkaarten

Als je thuis geen UNO-kaarten hebt maar wel een gewoon kaartspel, kun je de regels eenvoudig aanpassen voor een potje “pesten”. Heb je net een potje “bussen” gespeeld? Gebruik dan gewoon hetzelfde kaartspel om dit leuke drankspel te spelen. De regels van UNO en “pesten” lijken sterk op elkaar. Je kunt de “+2” kaart vervangen door de twee, de A’s zien als “omdraaien” en de “+4” vervangen door de joker, enzovoort. Op deze manier kun je het UNO-drankspel spelen, zelfs zonder originele UNO-kaarten.