Dat je student bent, betekent niet dat je geen plezier kunt hebben! Drankspellen zijn de perfecte manier om los te gaan en je te vermaken met vrienden. Maar met zoveel verschillende spellen die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen.

Daarom hebben we de ultieme gids voor drankspellen voor studenten samengesteld. We laten je de populairste spellen zien, hoe je ze kunt spelen, en wat je nodig hebt om te beginnen. Dus of je nu op zoek bent naar een wild avondje uit of gewoon een manier om te ontspannen met vrienden, deze gids heeft alles wat je nodig hebt. Proost!

Bierpong 

Bierpong is een van de meest geliefde recreatieve activiteiten waaraan je met vrienden kunt deelnemen. Het is een eenvoudig spel dat iedereen kan leren, maar de uitdaging die het biedt zorgt voor urenlang plezier en competitie. Om deze reden is bierpong een klassiek spel dat door elk aantal mensen kan worden gespeeld. Alles wat je nodig hebt zijn twee teams, verschillende bekers en een paar pingpongballen om te beginnen met spelen. Of het nu je eerste keer is of dat je een ervaren speler bent, bierpong zorgt voor een plezierige ervaring voor alle betrokkenen!

Kings

Kings is een ontzettend leuk en makkelijk te leren kaartspel dat perfect is voor grote groepen. De regels zijn eenvoudig: Verdeel eerst de stapel kaarten gelijkmatig over alle spelers. Zodra elke speler zijn kaarten heeft, trek je om de beurt een kaart van de set van een andere speler en doe je de activiteit die erop staat – of het nu gaat om het uitdelen van drankjes, het zingen van een lied of het uitvoeren van een taak – totdat alle kaarten op zijn. Met zijn snelle opbouwtijd en verschillende uitdagingen zorgt Kings voor een uur vol gelach, perfect voor feestjes of evenementen waar je naadloos wilt overgaan tussen de activiteiten. Het is geen verrassing datKings al jaren een van de beste gezelschapsspellen is die er zijn!

Bussen

Waarschijnlijk een van de beroemdste drinkspellen. Voor wie het nog niet weet, het spel werkt als volgt, elke deelnemende speler krijgt kaarten. Deze kaarten worden 1 tegen 1 gedeeld. De eerste kaart wordt gekozen op basis van de kleur, d.w.z. rood of zwart. Kies dan hoger of lager dan de eerste kaart die je koos. Ten derde, kies binnen of buiten de twee kaarten die je eerder hebt ontvangen. En tot slot komt het in de vorm van een kaart: harten, klaveren, schoppen of ruiten. 

Nadat alle vier de kaarten zijn uitgedeeld, wordt de piramide opgemaakt. Dit verschijnt meestal met vijf rijen. Leg de kaarten vervolgens kaart voor kaart neer. Heb je kaarten, dan kun je het aantal lijnen waarop je staat cadeau doen. Ervan uitgaande dat je op de eerste rij begint, mag je er één weggeven. Verliezer moet in bus/boot stappen. 

Quarters

Kwartjes is een klassiek drinkspel dat al tientallen jaren bestaat en waarvoor niets meer nodig is dan een flessendop en een leeg glas. Het doel van het spel is om met de dop van de fles een kwartje van de tafel in het glas te laten stuiteren, waarbij elke speler om de beurt een kwartje in het glas gooit – en kijkt hoe zijn vrienden missen! Telkens als je erin slaagt je kwartje in het glas te krijgen, moet iemand anders een slokje van zijn drankje nemen, waardoor het niet alleen heel leuk is, maar ook een goede gespreksstarter. Quarters kan overal worden gespeeld met iedereen die iets te drinken heeft (mits ze 18 jaar of ouder zijn), waardoor het een gemakkelijk spel is dat bijeenkomsten nog leuker maakt.

Paardenracen 

Paardenracen is een populair drankspel dat vaak wordt gespeeld door studenten en andere groepen. Het spel vereist een aantal spelers en minstens één set speelkaarten. De basisregels van paardenracen zijn als volgt, alle spelers moeten een inzet plaatsen voordat het spel begint. De inzet kan alcohol of een ander drankje zijn. De set kaarten wordt geschud en er wordt een kaart uitgedeeld aan elke speler. De kaart die wordt uitgedeeld, bepaalt welk paard die speler vertegenwoordigt. De kaart met de laagste waarde vertegenwoordigt het paard met het nummer 1, de kaart met de op één na laagste waarde vertegenwoordigt het paard met het nummer 2, enzovoort.

De resterende kaarten worden geschud en één voor één omgedraaid. Elke keer dat een kaart wordt omgedraaid, moet de speler die dat paard vertegenwoordigt, een slok nemen. Hoe hoger het paard, hoe meer slokken die speler moet nemen. Het spel gaat door totdat er een winnaar is. De winnaar is de speler wiens paard als eerste de finish bereikt.

Flip cup 

Als je een onderhoudend spel zoekt voor je volgende bijeenkomst of feest, overweeg dan flip cup. Het is niet alleen leuk en gemakkelijk te leren, maar het is ook een geweldige manier om iedereen op de been te brengen en te betrekken bij de festiviteiten. Bij dit spel staan de spelers tegenover elkaar aan weerszijden van een lange tafel en werken samen met hun team om een beker vloeistof te drinken en vervolgens de lege beker om te draaien zodat hij ondersteboven op tafel belandt. Het eerste team dat de taak met succes volbrengt, wint! Met zijn eenvoudige regels en spannende competitie is flip cup een ideale manier om elk evenement van alledaags tot gedenkwaardig te maken.

Never have I ever

Nooit heb ik ooit is een spannend spel om je vrienden beter te leren kennen. Iedereen zet zijn drankje op tafel en vraagt naar waarheid of ze ooit iets schandelijks, gewaagds of gênants hebben gedaan, eindigend met “nooit heb ik ooit” Heeft iemand in het verleden gedaan wat die persoon zei, dan nemen ze een slokje van hun drankje. Deze activiteit geeft niet alleen inzicht in het leven van onze vrienden, maar kan ook leiden tot tranen van het lachen! Evenzo, hoe schandaliger de vraag wordt, hoe grappiger iedereen hem vindt. Behalve dat het een geweldige manier is om dronken te worden terwijl je elkaar beter leert kennen, kan Never Have I Ever een bron van binding en een paar goede herinneringen zijn.

Waarheid of durf

Truth or Dare is altijd al een klassiek spel geweest om een feeststemming op te leuken, vooral als er alcohol in het spel is! Het is een gegarandeerde manier om interessante en grappige verhalen aan het licht te brengen, terwijl ook het comfortniveau van mensen op de proef wordt gesteld. Als er alcohol bij komt, kan dat vaak resulteren in meer gedurfde en buitensporige uitdagingen, omdat remmingen met elke slok wegsmelten. Zelfs als het er wild en gek aan toe gaat, zorgt Truth or Dare voor een aangename afleiding van de stress van het leven, zodat iedereen meestal goedgemutst eindigt.

Mexen

Mexen is een populair drinkspel dat vaak wordt gespeeld door studenten. Het spel komt oorspronkelijk uit Mexico en wordt ook wel Mexicali, Mäxchen, Meiern, Mia, of Mex genoemd. Het spel vereist dobbelstenen en drank. Elke speler krijgt twee dobbelstenen en moet deze onder een beker schudden voordat ze worden gegooid. De regels van Mexen kunnen verschillen afhankelijk van waar het spel wordt gespeeld, maar over het algemeen zijn dit de basisregels:

  • Elke speler schudt zijn/haar dobbelstenen onder een beker en houdt deze verborgen voor de andere spelers.
  • De speler die begint, zegt een getalcombinatie die hoger moet zijn dan de vorige. Bijvoorbeeld: “Ik heb twee 3’en.”
  • De volgende speler moet nu een hogere combinatie noemen of twijfelen aan de vorige speler. Als hij/zij twijfelt, moeten alle spelers hun dobbelstenen onthullen.
  • Als de vorige speler gelijk had, moet de speler die twijfelde een drankje nemen. Als de vorige speler ongelijk had, moet hij/zij zelf een drankje nemen.
  • Als een speler twee dezelfde dobbelstenen gooit, worden ze samengevoegd om een hogere waarde te creëren. Bijvoorbeeld: twee 2’en worden een 4.
  • Als een speler twee 1’en gooit, heeft hij of zij automatisch verloren en moet een drankje nemen.

Dus daar heb je het – zes geweldige drankspelletjes die perfect zijn voor elk feest of bijeenkomst! Of je nu een spel zoekt om met een grote groep te spelen of iets intiemer, er zal zeker iets op deze lijst staan dat je aanspreekt. En natuurlijk, omdat bij al deze spelletjes alcohol komt kijken, maken ze je feestje gegarandeerd nog leuker! Proost!

Vingeren 

Vingeren is een drinkspel dat met twee of meer personen kan worden gespeeld. Het is een leuke, snelle manier om te genieten van een avondje uit met vrienden! Het spel begint met het schudden van de stapel kaarten en dan trekt elke speler om de beurt kaarten van de stapel. Afhankelijk van de getrokken kaart worden verschillende regels toegepast. 

Als een speler een aas trekt, moet hij een slok ter grootte van een duim van zijn drankje drinken. Trekt een speler een twee, dan moet hij twee slokjes ter grootte van een duim aan de andere spelers in de groep geven. Als een speler een drie trekt, moet hij zelf drie slokjes ter grootte van een duim nemen. Een vier betekent dat de trekker iemand anders in de groep moet aanwijzen en dat die persoon vier slokjes van zijn drankje moet nemen. Een vijf betekent dat alle andere spelers tegelijk vijf slokjes van hun drankje moeten nemen. Een zes is wat wij “vingeren” noemen – dat wil zeggen dat wanneer iemand die trekt, hij naar een andere persoon in de groep wijst en iedereen tegelijkertijd een vinger opsteekt (vandaar “vingeren”). Degene met de meeste vingers moet zes slokken ter grootte van een duim van zijn drankje nemen!

Ezelen

Ezelen is een drankspel voor 2 of meer personen waar jullie veel plezier aan zullen gaan beleven. Elke speler begint met vier kaarten in zijn hand en de rest van de kaarten wordt met de afbeelding naar beneden in het midden van de tafel gelegd. Wanneer er gezamenlijk “één, twee, drie, vier, Ezelen” wordt gezegd schuift ieder een kaart door aan de speler rechts van hem. Ben je met z’n tweeën, dan degene welke tegenover je zit. Het spel gaat net zo lang door totdat iemand vier kaarten heeft van dezelfde categorie. Zodra iemand 4 dezelfde kaarten heeft roept deze persoon Ezelen! De verliezende speler moet dan een shotje nemen of een glas bier in één keer leegdrinken.

Fuck the dealer

Het drinkspel fuck the dealer is een onderhoudend spel voor volwassenen die op zoek zijn naar wat plezier. Perfect voor een bijeenkomst met vrienden en geliefden, dit drinkspel vereist meerdere spelers die ofwel kaarten krijgen in een cirkel of een set kaarten gebruiken om uit te trekken. De regels van het spel veranderen afhankelijk van de voorkeur van de groep, maar meestal wordt iemand aangewezen als de deler en proberen de andere spelers kaartkleuren of nummers te matchen om punten te verzamelen. Naarmate het spel vordert, worden er steeds meer drankjes uitgedeeld, wat de drinkspelavond nog spannender maakt!