De gedachte aan verhuizen en voor het eerst op jezelf wonen kan zowel spannend als ontmoedigend zijn. Er zijn zoveel dingen om over na te denken en je op voor te bereiden! Om het proces wat soepeler te laten verlopen, hebben we een complete checklist samengesteld van alles wat je moet doen voordat je op eigen benen gaat staan. Van het instellen van nutsvoorzieningen tot het vinden van woonruimte, deze lijst heeft het allemaal. Dus of je nu net begint na te denken over verhuizen of midden in het inpakken van je spullen zit, zorg ervoor dat je alles op deze lijst afvinkt voor een stressvrije overgang naar je nieuwe huis.

Regel je voorzieningen voordat je ergens gaat wonen

Verhuizen naar een nieuw huis kan een spannende maar overweldigende ervaring zijn. Een van de cruciale stappen om je verhuizing tot een succes te maken is ervoor te zorgen dat al je nutsvoorzieningen geregeld zijn voordat je er intrekt. Dit omvat het aansluiten van de huurprijs, een inboedelverzekering, energiekosten, de juiste zorgverzekering, etc. Zodat je comfortabel in je nieuwe huis kunt gaan wonen.

Het helpt om het papierwerk en de betalingen vooraf te regelen, en een kritische blik op je inkomen te werpen, zodat alles op de verhuisdag snel en gemakkelijk wordt afgehandeld. Heb je bijvoorbeeld recht op huurtoeslag? Voor een sociale huur woning kun je vaak huurtoeslag krijgen. Dit kan studenten zomaar maandelijks een paar honderd euro schelen. Met een zorgvuldige planning verhuis je met gemak naar je nieuwe huis en staat alles voor je klaar!

Pak al je spullen van tevoren in, zodat je op de verhuisdag niet hoeft te klauteren

De verhuisdag kan hectisch en zelfs stressvol zijn, dus vooraf voorbereid zijn is ongelooflijk belangrijk. Als je al je spullen van tevoren inpakt, blijf je georganiseerd en kun je met een gerust hart weten dat alles geregeld is. Het bespaart je niet alleen tijd bij het inpakken op de verhuisdag, het helpt je ook om elk klein voorwerp bij te houden, zodat er niets achterblijft. Een paar momenten nemen om je spullen de avond voordat je er gaat wonen efficiënt in te pakken is altijd de moeite waard, vooral als het erom gaat je verhuizing soepel te laten verlopen.

Zorg voor voldoende eten en drinken voor een paar dagen na de verhuizing

Alles inpakken en verhuizen uit je oude huis kan een ontmoedigend proces zijn, met veel belangrijke details om rekening mee te houden. Een klein detail dat niet onopgemerkt mag blijven is de noodzaak om voor jezelf en eventuele gezinsleden voldoende eten en drinken te voorzien voor in ieder geval de eerste dagen na je verhuizing. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om te kunnen koken? Hier zal je in eerste instantie misschien niet eens over nadenken, maar het zorgt ervoor dat je direct toegang hebt tot de eerste levensbehoeften zonder dat je de keuken moet uitpakken.

Regel indien nodig de levering of montage van meubels

Het leveren en monteren van meubels is een taak die nooit lichtvaardig moet worden opgevat wanneer je op jezelf gaat wonen. Behalve dat het een tijdrovend proces is, vergt het ook een ongelooflijke hoeveelheid inspanning die volledig vermeden zou kunnen worden. Een meubelbezorging en -montage kan een waardevolle tijd en energie besparing zijn terwijl je er zeker van bent dat je stukken veilig zijn aangekomen met een professionele installatie die correct is uitgevoerd. Je bespaart jezelf niet alleen tijd en vermijdt mogelijke schade, maar je kunt er zeker van zijn dat alles van begin tot eind professioneel is geregeld.

De beslissing nemen dat je op jezelf gaat wonen is een grote stap! Maar geen stress, we hebben je gedekt met alles wat je moet doen voordat je gaat verhuizen. Van grote taken als het vinden van een woning en het aanleggen van nutsvoorzieningen, tot kleinere dingen als het wijzigen van je postadres en het inpakken van je inboedel, deze lijst heeft het allemaal.