In Nederland studeren kan een opwindende en lonende ervaring zijn. Met zijn levendige cultuur, prachtige landschappen en universiteiten van wereldklasse is het geen verrassing waarom zoveel studenten uit de hele wereld ervoor kiezen om in dit prachtige land te gaan studeren. Maar met zo’n enorm aanbod aan universiteiten kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen als je kiest waar je wilt studeren! In deze blogpost verkennen we enkele van de beste universiteiten die Nederland te bieden heeft, samen met hun unieke aanbod en details over de academische normen van elke universiteit.

Universiteit van Amsterdam (UvA)

De UvA is de grootste universiteit van Nederland en staat bekend om haar brede scala aan studiemogelijkheden. De universiteit bevindt zich in het hart van Amsterdam, een bruisende stad met veel culturele en academische activiteiten.

 • Bacheloropleidingen: De UvA biedt meer dan 70 bacheloropleidingen aan in verschillende vakgebieden, waaronder geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechten, exacte wetenschappen, geneeskunde en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 200 masteropleidingen beschikbaar aan de UvA, waaronder geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechten, exacte wetenschappen, geneeskunde en meer.

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

De TU Delft staat wereldwijd bekend om haar technische en wetenschappelijke excellentie. Het is trots op zijn onderzoek en innovatie, en heeft sterke banden met het bedrijfsleven en de industrie.

 • Bacheloropleidingen: De TU Delft biedt meer dan 15 bacheloropleidingen aan op het gebied van techniek, ingenieurswetenschappen en architectuur.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 40 masteropleidingen beschikbaar aan de TU Delft, waaronder technische vakgebieden zoals civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, informatica, architectuur en meer.

Universiteit Utrecht (UU)

De UU is een van de oudste universiteiten in Nederland en biedt een breed scala aan academische disciplines. De universiteit staat bekend om haar kwalitatief hoogstaand onderzoek en stimuleert actief interdisciplinaire samenwerking.

 • Bacheloropleidingen: De UU biedt meer dan 50 bacheloropleidingen aan in diverse vakgebieden, zoals geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, exacte wetenschappen, geneeskunde, rechten, economie en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 120 masteropleidingen beschikbaar aan de UU, waaronder geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, exacte wetenschappen, geneeskunde, rechten, economie en meer.

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De EUR is gespecialiseerd in economie, bedrijfskunde en sociale wetenschappen. Het is een internationaal georiënteerde universiteit met sterke banden met de zakenwereld en de economische sector. De universiteit staat bekend om haar praktische benadering van onderwijs en de nadruk op het ontwikkelen van professionele vaardigheden.

 • Bacheloropleidingen: De EUR biedt meer dan 20 bacheloropleidingen aan op het gebied van economie, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, recht, bestuur en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 50 masteropleidingen beschikbaar aan de EUR, waaronder economie, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, recht, bestuur en meer.

Wageningen University & Research (WUR)

WUR heeft een sterke internationale reputatie op het gebied van landbouwwetenschappen en is een wereldleider in onderzoek en innovatie op het gebied van voedselproductie en duurzaam landgebruik.

 • Bacheloropleidingen: De WUR biedt meer dan 20 bacheloropleidingen aan op het gebied van landbouw, voedselwetenschappen, milieu, dierwetenschappen, biotechnologie en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 30 masteropleidingen beschikbaar aan de WUR, waaronder landbouw, voedselwetenschappen, milieu, dierwetenschappen, biotechnologie en meer.

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden is een van de oudste universiteiten in Nederland, opgericht in 1575. De universiteit heeft een rijke academische traditie en heeft een sterke internationale reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs.

 • Bacheloropleidingen: De Universiteit Leiden biedt ongeveer 50 bacheloropleidingen aan in verschillende vakgebieden, waaronder geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en meer.
 • Masteropleidingen: De Universiteit Leiden heeft meer dan 100 masteropleidingen beschikbaar in diverse disciplines. Deze omvatten onder andere geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, rechten, natuurwetenschappen, geneeskunde en meer.

Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud Universiteit Nijmegen, gevestigd in de historische stad Nijmegen, biedt een breed scala aan academische disciplines. De universiteit staat bekend om haar sterke onderzoeksfocus en interdisciplinaire benadering van onderwijs. Het heeft ook een internationaal karakter met een diverse studentenpopulatie.

 • Bacheloropleidingen: De Radboud Universiteit Nijmegen biedt meer dan 50 bacheloropleidingen aan in verschillende vakgebieden, zoals geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, geneeskunde, rechtsgeleerdheid en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 80 masteropleidingen beschikbaar aan de Radboud Universiteit, waaronder geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, geneeskunde, rechtsgeleerdheid en meer.

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) is een universiteit die bekend staat om haar brede scala aan academische disciplines. Het staat bekend om zijn combinatie van hoogwaardig onderzoek en onderwijs met een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid en ethiek. De universiteit bevindt zich in Amsterdam en heeft een internationaal georiënteerde gemeenschap van studenten en medewerkers.

 • Bacheloropleidingen: De Vrije Universiteit Amsterdam biedt meer dan 50 bacheloropleidingen aan in verschillende vakgebieden, zoals sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, economie, rechten, exacte wetenschappen, geneeskunde en meer.
 • Masteropleidingen: Er zijn meer dan 100 masteropleidingen beschikbaar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waaronder sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, economie, rechten, exacte wetenschappen, geneeskunde en meer.