Kerstmis is natuurlijk een periode van gezelligheid en vooral ook eten en drinken en als student wil je natuurlijk ook kunnen genieten van deze feestelijke tijd. Maar laten we eerlijk zijn, het studentenleven kan soms behoorlijk prijzig zijn en het budget is niet altijd even ruim. Gelukkig zijn er genoeg budgetvriendelijke opties als het gaat om kerstpakketten. Dus ben jij op zoek naar een leuke en vooral ook originele manier om een kerstpakket samen te stellen voor bijvoorbeeld je vrienden of familie, dan hebben wij een aantal handige tips.

Lekker en gezond

Een budgetvriendelijk kerstpakket kan nog steeds gevuld zijn met gezonde en lekkere producten. Denk aan snacks zoals notenmixen, gedroogd fruit of gezonde repen. Ook een heerlijke zelfgemaakte kerstgranola is een leuke toevoeging. Met een beetje creativiteit kun je een pakket samenstellen met voedzame en smaakvolle producten die binnen jouw budget passen. Om het nog voordeliger te maken, kun je er zelfs ook voor kiezen om bijvoorbeeld te kijken naar aanbiedingen, zodat je ook hier nog een paar euro op kunt besparen en alsnog met iets leuks voor de dag kunt komen.

Maak je eigen kerstpakket

Waarom zou je geen persoonlijk tintje toevoegen aan je kerstpakket? Maak het zelf! Koop een lege mand of doos en vul deze met dingen die je speciaal hebt uitgekozen. Denk hierbij aan zelfgebakken koekjes, een leuke mok, een kaarsje, een gepersonaliseerde kerstbal of een knusse kerstsok. Door zelf een kerstpakket samen te stellen, kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en tegelijkertijd binnen je budget blijven. Leuk is ook om bijvoorbeeld te kiezen voor een kerstpakket rituals aangevuld met allerlei lekkernijen, zodat je het qua budget beperkt kunt houden, maar wel een divers pakket hebt.

Cadeaubonnen

Niet ontzettend origineel, maar wel de perfecte manier om binnen je budget te blijven. Je bepaald met een cadeaubon natuurlijk helemaal zelf het bedrag, waardoor je nooit duurder uit bent dan je eigenlijk zou willen. Handig is wel om te kiezen voor een cadeaubon van een winkel of webshop waarbij de ontvanger een redelijk ruime keuze heeft als het gaat om producten. Zo doet een bon van BOL.com het altijd goed, maar is ook een cadeaubon voor een abonnement op een tijdschrift een leuk idee voor wanneer iemand van lezen houdt. Zorg er wel voor dat je het even leuk verpakt en er eventueel een persoonlijke boodschap bij doet.

Bestel gemakkelijk en snel online

In de huidige tijd doen we natuurlijk praktisch alles online. Hoe handig is het dan om ook je kerstpakket online te bestellen. Het voordeel hiervan is, dat je een kerstpakket bestellen kan passend bij jouw budget. Stel dat je een budget hebt  van twintig euro, dan hoef je dus niet bang te zijn dat het duurder wordt dan dat! Ideaal dus voor wanneer je als student een budget hebt en deze ook echt niet wilt overschrijden. Je kunt overigens niet alleen kiezen voor een bepaald budget, maar ook een thema. Stel dat iemand gek is van chocola, dan kun je ook een compleet chocolade kerstpakket laten samenstellen, binnen het door jou aangegeven budget.