Studenten krijgen vaak voordelen en kortingen omdat ze meestal een beperkt budget hebben en vaak afhankelijk zijn van een studiefinanciering, bijbaan of financiële steun van hun ouders. Hierdoor kunnen ze minder besteden dan bijvoorbeeld werkenden met een vast inkomen. Door kortingen en voordelen aan te bieden, willen bedrijven en organisaties studenten tegemoetkomen en hen de mogelijkheid bieden om toch van bepaalde producten en diensten te genieten, zonder dat ze hier de volle prijs voor hoeven te betalen.

Daarnaast zijn studenten vaak ook een interessante doelgroep voor bedrijven, omdat ze in de toekomst mogelijk hogere inkomens zullen hebben en daardoor loyale klanten kunnen worden. Door studenten nu al te voorzien van kortingen en voordelen, hopen bedrijven en organisaties dat studenten ook na hun studie klant blijven bij hen.

Apple

Apple biedt inderdaad speciale kortingen aan voor studenten en medewerkers in het onderwijs. Met deze korting kun je bijvoorbeeld een MacBook, iMac, iPad of ander Apple-product aanschaffen tegen een lagere prijs dan de reguliere prijs.

Om gebruik te maken van de Apple onderwijskorting, moet je een student of medewerker zijn van een onderwijsinstelling. Je kunt de korting krijgen via de Apple Store voor Onderwijs. Daar kun je een keuze maken uit de beschikbare producten en de kortingen die bij die producten gelden.

Je kunt ook naar een fysieke Apple Store gaan om de korting te krijgen. In dat geval moet je een geldige studenten- of medewerkerskaart laten zien en mogelijk moet je ook bewijs van inschrijving of aanstelling bij een onderwijsinstelling overleggen. De korting is meestal ongeveer 10% van de reguliere prijs, maar dit kan per product en per land verschillen.

Let op: de onderwijskorting van Apple is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik door studenten of medewerkers in het onderwijs en mag niet worden doorverkocht.

Adobe 

Adobe biedt studenten en docenten een korting op hun Creative Cloud abonnement. Hiermee kunnen gebruikers toegang krijgen tot programma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator tegen een gereduceerde prijs.

Om in aanmerking te komen voor de Adobe-onderwijskorting, moet je student of docent zijn aan een erkende onderwijsinstelling. Je kunt dan een abonnement afsluiten voor Creative Cloud Student & Teacher Edition, dat tot 60% korting biedt op de reguliere prijs.

Om deze korting te krijgen, moet je je inschrijven bij Adobe en je studenten- of docentenstatus verifiëren met behulp van je school e-mailadres of andere relevante documenten. Na verificatie kun je het abonnement aanschaffen en krijg je toegang tot alle programma’s en functies in Creative Cloud.

Microsoft 

Microsoft biedt studenten, docenten en medewerkers in het onderwijs verschillende kortingen op hun software en apparaten. Met de Microsoft-onderwijskorting kun je bijvoorbeeld korting krijgen op Microsoft Office-software, Surface-laptops en -tablets en andere Microsoft-producten.

Om in aanmerking te komen voor de Microsoft-onderwijskorting, moet je een student, docent of medewerker zijn aan een erkende onderwijsinstelling. Vervolgens kun je via de Microsoft Store voor Onderwijs toegang krijgen tot kortingen op verschillende producten.

De exacte kortingen kunnen per product en regio verschillen, maar je kunt bijvoorbeeld tot 10% korting krijgen op Surface-apparaten en tot 30% korting op Microsoft Office-software. Om de korting te krijgen, moet je je status als student, docent of medewerker verifiëren door middel van een geldig e-mailadres van de onderwijsinstelling of andere relevante documenten.

Als je gebruikmaakt van de Microsoft-onderwijskorting, moet je er rekening mee houden dat de kortingen alleen gelden voor persoonlijk gebruik en niet voor commerciële doeleinden.

Amazon

Hoewel Amazon geen specifieke kortingen voor studenten aanbiedt, biedt Amazon wel een gratis proefperiode van 6 maanden voor Amazon Prime aan voor studenten. Met Amazon Prime kunnen studenten profiteren van gratis verzending op geselecteerde producten, toegang tot Amazon Prime Video en Amazon Prime Music en andere voordelen.

Om in aanmerking te komen voor de Amazon Prime Student proefperiode, moet je een student zijn die is ingeschreven voor een hogeschool of universiteit en een geldig e-mailadres van de school hebben. Na afloop van de proefperiode kunnen studenten zich abonneren op Amazon Prime Student voor een gereduceerd tarief.

Als je als student boeken of andere schoolgerelateerde items bij Amazon bestelt, kun je ook profiteren van gratis verzending en andere aanbiedingen die beschikbaar zijn voor alle Amazon-klanten. Het is altijd de moeite waard om te controleren of er op dat moment speciale aanbiedingen of deals beschikbaar zijn die studenten ten goede kunnen komen.

Spotify 

Spotify biedt studenten een speciale korting op hun Premium-abonnement. Met Spotify Premium krijg je onbeperkt toegang tot miljoenen nummers zonder advertenties, kun je offline luisteren en heb je toegang tot exclusieve content.

Om in aanmerking te komen voor de Spotify-onderwijskorting, moet je een student zijn die is ingeschreven voor een geaccrediteerde hogeschool of universiteit. Je kunt je dan aanmelden voor het Spotify Premium for Students-abonnement, dat 50% korting biedt op de reguliere prijs.

Om de korting te krijgen, moet je je status als student verifiëren door middel van een geldig e-mailadres van de onderwijsinstelling of andere relevante documenten. Je kunt de korting gebruiken zolang je ingeschreven blijft bij een onderwijsinstelling en er zijn geen limieten aan de duur van het abonnement.

Het Spotify Premium for Students-abonnement bevat ook een gratis abonnement op Hulu en SHOWTIME, zodat je toegang hebt tot streaming van tv-programma’s en films naast je muziek.

Studentmobiel

Studentmobiel biedt studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen kortingen op mobiele abonnementen en telefoons. Met de Studentmobiel onderwijskorting kun je bijvoorbeeld korting krijgen op je maandelijkse abonnementskosten, een gratis telefoon bij je abonnement of extra data voor een lagere prijs.

Om in aanmerking te komen voor de Studentmobiel onderwijskorting, moet je student of medewerker zijn aan een erkende onderwijsinstelling. Je kunt je aanmelden via de website van Studentmobiel en je status als student of medewerker verifiëren door middel van je studenten- of medewerkersnummer en een geldig e-mailadres van de onderwijsinstelling.

Na verificatie krijg je toegang tot kortingen op mobiele abonnementen en telefoons van verschillende providers. De exacte kortingen kunnen per product en provider verschillen, maar je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Sim Only-abonnement met extra data of een telefoonabonnement met een gratis telefoon.

Let op dat je bij het afsluiten van een mobiel abonnement bij Studentmobiel gebonden bent aan de voorwaarden en tarieven van de desbetreffende provider. Het is daarom altijd belangrijk om de voorwaarden en tarieven goed te bekijken voordat je een abonnement afsluit.

Het is altijd de moeite waard om te controleren of een bedrijf kortingen aanbiedt voor studenten voordat je iets koopt. Vaak hoef je alleen maar je studentenstatus te bewijzen, bijvoorbeeld door het uploaden van een studentenkaart of inschrijvingsbewijs.

Kledingwinkels

Er zijn veel kledingwinkels die studentenkorting aanbieden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

H&M

H&M biedt studentenkorting in veel van hun winkels. Studenten krijgen 10% korting op hun aankopen en kunnen deze korting claimen door hun studenten-ID te laten zien bij de kassa. Houd de website of nieuwsbrief van H&M in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele kortingsacties.

ASOS

ASOS biedt in Nederland een studentenkorting aan van 10% op de reguliere prijzen. Om van deze korting gebruik te maken moet je je registreren als student op de ASOS website en je studentenstatus verifiëren via UNiDAYS. Na verificatie ontvang je een unieke kortingscode die je kunt gebruiken bij het afrekenen van je bestelling. Let op dat deze korting niet van toepassing is op reeds afgeprijsde items en dat bepaalde merken zijn uitgesloten van de korting. Raadpleeg de ASOS website voor de meest recente informatie over de studentenkorting en de voorwaarden die van toepassing zijn.

Topshop

Topshop biedt studentenkorting in veel van hun winkels en online. Studenten krijgen 10% korting op hun aankopen en kunnen deze korting claimen door hun studenten-ID te laten zien bij de kassa of door zich te registreren en hun studentenstatus te verifiëren bij UNiDAYS.

Urban Outfitters

Urban Outfitters biedt studentenkorting in veel van hun winkels en online. Studenten krijgen 10% korting op hun aankopen en kunnen deze korting claimen door hun studenten-ID te laten zien bij de kassa of door zich te registreren en hun studentenstatus te verifiëren bij UNiDAYS.

River Island

River Island biedt studentenkorting in veel van hun winkels en online. Studenten krijgen 10% korting op hun aankopen en kunnen deze korting claimen door zich te registreren en hun studentenstatus te verifiëren bij Student Beans.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kledingwinkels die studentenkorting bieden. Het is altijd de moeite waard om te informeren of er studentenkortingen beschikbaar zijn bij andere winkels waar je graag winkelt.

Musea en attracties 

Er zijn veel musea en attracties die studentenkorting aanbieden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum Amsterdam biedt onderwijskorting aan voor studenten. Met een geldige studentenkaart kunnen studenten korting krijgen op de toegangsprijs van het museum. De exacte hoogte van de korting kan verschillen, dus het is raadzaam om de website van het Rijksmuseum Amsterdam te raadplegen voor de meest recente informatie over de onderwijskorting en de voorwaarden die van toepassing zijn. Daarnaast biedt het Rijksmuseum Amsterdam ook gratis toegang aan voor scholieren in het voortgezet onderwijs op vertoon van een CJP-pas.

Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum Amsterdam biedt onderwijskorting aan voor studenten met een geldige studentenkaart. Studenten krijgen korting op de toegangsprijs van het museum. De exacte hoogte van de korting kan verschillen, dus het is raadzaam om de website van het Van Gogh Museum Amsterdam te raadplegen voor de meest recente informatie over de onderwijskorting en de voorwaarden die van toepassing zijn. Daarnaast biedt het museum ook gratis toegang aan voor scholieren in het voortgezet onderwijs op vertoon van een CJP-pas.

Anne Frank Huis Amsterdam

Het Anne Frank Huis in Amsterdam biedt onderwijskorting aan voor studenten met een geldige studentenkaart. Studenten krijgen korting op de toegangsprijs van het museum. De exacte hoogte van de korting kan verschillen, dus het is raadzaam om de website van het Anne Frank Huis te raadplegen voor de meest recente informatie over de onderwijskorting en de voorwaarden die van toepassing zijn. Daarnaast biedt het Anne Frank Huis ook gratis toegang aan voor scholieren in het voortgezet onderwijs op vertoon van een CJP-pas.

Efteling

Met een geldige studentenkaart kun je korting krijgen op de toegangsprijs van de Efteling. De exacte hoogte van de korting kan verschillen, maar over het algemeen biedt de Efteling studentenkorting aan van ongeveer 2-3 euro per ticket. Het is raadzaam om de website van de Efteling te raadplegen voor de meest recente informatie over de onderwijskorting en de voorwaarden die van toepassing zijn. Houd er rekening mee dat deze kortingen meestal alleen geldig zijn op doordeweekse dagen en niet in het weekend of tijdens vakantieperiodes.

Artis

Artis geeft studentenkorting op de reguliere toegangsprijs voor het park en de dierentuin. Studenten met een geldige studentenkaart kunnen korting krijgen op hun toegangskaartje voor Artis. De exacte hoogte van de korting kan verschillen, maar over het algemeen biedt Artis studentenkorting aan van ongeveer 2-3 euro per ticket. Houd er rekening mee dat deze kortingen meestal alleen geldig zijn op doordeweekse dagen en niet in het weekend of tijdens vakantieperiodes.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van musea en attracties die studentenkorting bieden. Het is altijd de moeite waard om te informeren of er studentenkortingen beschikbaar zijn bij andere musea en attracties waar je graag naartoe wilt.