Als studenten is het spelen van spelletjes een geweldige manier om te ontspannen en een band op te bouwen met vrienden. Van kaartspellen tot coöperatieve bordspellen, er zijn talloze manieren waarop studenten zich kunnen vermaken! Maar welke zijn het populairst? Om je te helpen een keuze te maken, hebben we een lijst samengesteld met tien van de populairste studentenspellen van dit moment – perfect voor elke spelletjesavond!

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan is een strategisch bordspel waarbij spelers proberen om het eiland Catan te koloniseren. Ze verzamelen grondstoffen zoals hout, steen, graan en baksteen, en gebruiken deze grondstoffen om dorpen, steden en wegen te bouwen. Het doel is om punten te verdienen door nederzettingen te bouwen, handelsroutes te creëren en ontwikkelingskaarten te gebruiken. Spelers kunnen ook onderling handelen om grondstoffen te ruilen en proberen elkaar dwars te zitten om de overwinning te behalen.

30 Seconds

30 Seconds is een razendsnel partyspel waarbij spelers in teams tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk woorden te raden binnen 30 seconden. Een speler neemt de rol van de beschrijver op zich en probeert zoveel mogelijk woorden te omschrijven binnen de toegewezen tijd, zonder het woord zelf te gebruiken. Het team moet proberen de woorden correct te raden voordat de tijd om is.

Exploding Kittens

Exploding Kittens is een snel en eenvoudig kaartspel met een vleugje strategie en een flinke dosis chaos. Het doel is om niet te worden uitgeschakeld door een exploderende kitten. Spelers trekken kaarten van de stapel en proberen andere kaarten te gebruiken om zichzelf te beschermen. Er zijn ook speciale kaarten waarmee je andere spelers kunt dwarsbomen en ze dichter bij de exploderende kittens kunt brengen.

Monopoly

Monopoly is een klassiek bordspel waarbij spelers hun weg banen door een virtuele stad en vastgoed proberen te kopen, te verhandelen en te ontwikkelen. Elke speler begint met een startkapitaal en dobbelt om hun pion over het bord te verplaatsen. Het spel bevat ook kans- en algemeen fondskaarten die onverwachte gebeurtenissen introduceren en spelers kunnen onderhandelen en handelen met andere spelers om eigendommen te verwerven. Het spel eindigt wanneer er slechts één speler overblijft die nog niet failliet is gegaan.

Beer Pong

Beer Pong is een bekend drankspel dat vaak wordt gespeeld op feestjes. Het spel bestaat uit een tafel met bekers bier aan beide uiteinden. Spelers gooien pingpongballen naar de bekers van de tegenstander en als een bal in een beker belandt, moet de tegenstander de inhoud van de beker drinken. Het doel is om alle bekers van de tegenstander te raken voordat zij jouw bekers raken.

Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot is een hilarisch en opwindend behendigheidsspel voor spelers van alle leeftijden. Het spel draait om een kleine, plastic stuntvlieger genaamd Stef Stuntpiloot, die rondcirkelt boven een speelbord met gekleurde kippen. Elke speler heeft een wipplankje waarmee ze Stef kunnen lanceren en hem in de lucht kunnen houden. Het doel is om te voorkomen dat Stef de kippen op het speelbord raakt en ze omver gooit. Spelers moeten snel reageren en hun wipplankje op het juiste moment gebruiken om Stef te beschermen en andere spelers uit te dagen om hun kippen te laten vallen. Degene wiens kippen als laatste blijven staan, wint het spel.

Mario Kart

Mario Kart is een populaire racevideogame waarin spelers kunnen kiezen uit verschillende personages uit de Mario-franchise, zoals Mario, Luigi, Princess Peach en Bowser. Het spel biedt kleurrijke circuits die gevuld zijn met obstakels, power-ups en spannende race-actie. Spelers racen tegen elkaar op verschillende banen en proberen hun tegenstanders te verslaan door gebruik te maken van power-ups zoals schilden, bliksemschichten en bananenschillen om ze te vertragen of te dwarsbomen. Het spel biedt zowel singleplayer- als multiplayermodi, waardoor spelers kunnen racen tegen computergestuurde tegenstanders of tegen vrienden en medestudenten.

Weerwolven

De Weerwolven van Wakkerdam is een sociaal deductiespel dat zich afspeelt in een denkbeeldig dorp genaamd Wakkerdam. Het spel draait om een groep dorpelingen die proberen te achterhalen welke spelers zich voordoen als weerwolven en ’s nachts andere dorpelingen aanvallen. Overdag discussiëren de spelers en proberen ze de weerwolven te ontmaskeren, terwijl de weerwolven proberen zichzelf te verbergen en onschuldige dorpelingen te beschuldigen. Het spel vereist strategie, samenwerking en overtuigingskracht, en is ideaal voor grotere groepen spelers.

Poker

Poker is een klassiek kaartspel dat zowel in informele settings als op professioneel niveau wordt gespeeld. Het spel draait om het plaatsen van inzetten op basis van de waarde van de kaarten in je hand. Het doel is om de beste pokerhand te vormen en de pot met inzetten te winnen. Poker vereist vaardigheid, bluffen en het vermogen om de reacties en gedragingen van andere spelers te lezen. Het spel heeft verschillende varianten, zoals Texas Hold’em, Omaha en Seven-Card Stud.

Fortnite

Fortnite is een populaire online battle royale-videogame waarin spelers strijden tegen elkaar op een steeds kleiner wordende map. Het doel is om als laatste speler of team over te blijven. Spelers kunnen bouwen, verkennen, wapens verzamelen en vijanden uitschakelen terwijl ze proberen te overleven. Fortnite biedt ook andere speelmodi, zoals creatieve modus waarin spelers hun eigen werelden kunnen bouwen en verkennen. Het spel is zeer competitief en trekt een groot aantal spelers van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus aan.